Advertentie

Delhaize opent Roemeense winkels aan lopende band

©RV

Terwijl de warenhuisketen Delhaize in ons land zwaar saneert, gaan de Roemeense activiteiten met een sneltreinvaart vooruit. De komende dagen worden er 9 winkels geopend. Dit jaar staat de teller op 105 nieuwe vestigingen.

Mega Image, de Roemeense dochter van Delhaize, opent op enkele dagen tijd 9 winkels in De hoofdstad Boekarest en de steden Ploiesti en Constanta. Daarmee groeit het netwerk van Mega Image tot 401 winkels. Het gaat om supermarkten onder de naam Mega Image en buurtwinkels onder het label Shop&Go.

50
Op drie maanden tijd kwamen er 50 winkels bij de Roemeense dochter Mega Image

Door de recente openingen staat de teller van nieuwe winkels in Roemenië dit jaar op 105. Dat is een toename van 35 procent op een jaar tijd, melden Roemeense media. 

De groei in Roemenië komt er door het ontwikkelen van volledig nieuwe verkooppunten én het ombouwen van een twintigtal supermarkten van de keten Angst die in de zomer werden overgenomen.

De felle expansie staat in schril contrast met de situatie in België waar CEO Frans Muller een zware sanering doorvoert. Delhaize wil in België 14 winkels afstoten en 2.500 banen schrappen. Door stakingen en acties van het personeel bleven winkels en distributiecentra sommige dagen dicht.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud