Advertentie

Delhaize start in november ook onderhandelingen met winkelpersoneel

©Photo News

Bij supermarktketen Delhaize worden de onderhandelingen over de herstructurering volgende maand echt opgestart. Het was al bekend dat de gesprekken met de arbeiders op 5 november starten, maar nu is ook een kalender opgesteld voor de onderhandelingen met de vakbonden van het winkelpersoneel.

Dat is vandaag overeengekomen tijdens een bijeenkomst tussen de directie en de vakbondssecretarissen van de bedienden. Er staat nog een bijzondere ondernemingsraad gepland op 4 november. Dan zal de directie nog wat antwoorden geven op vragen van de vakbonden in het kader van de consultatiefase die de wet-Renault voorziet.

Maar vanaf dan is het dus menens. Er zijn ontmoetingen gepland op 13, 21 en 26 november en 3 en 10 december. De directie kondigde al aan dat het met een 'aangepast voorstel' zal komen voor de arbeiders. Of er een gelijkaardige geste zal gedaan worden naar de winkelbedienden, is nog niet duidelijk.

De directie van Delhaize kondigde in juni de intentie tot herstructurering aan, met een collectief ontslag tot 2.500 werknemers en het stopzetten van veertien van de 138 supermarkten in eigen beheer. De arbeiders zijn niet getroffen door het collectief ontslag, maar moesten volgens het oorspronkelijke transformatieplan wel inleveren wat betreft de loon-en arbeidsvoorwaarden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud