Delhaize wil 400 miljoen ophalen met obligatie

Foto Belga

Kleinhandelaar Delhaize staat op het punt om 400 miljoen euro op te halen met de uitgifte van een obligatie. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite oblis.be en het wordt door Delhaize bevestigd aan De Tijd.

Het zou gaan om een uitgifte van 7-jarig schuldpapier. Details over de coupon, het rendement en de uitgifteprijs ontbreken vooralsnog. Volgens oblis.be zou de uitgifte wel bestemd zijn voor mensen buiten België.

Delhaize-woordvoerder Steven Vandenbroeke bevestigt het nieuws. 'Het is de bedoeling twee lopende obligatieleningen, die over twee jaar aflopen, te herfinancieren', zegt hij. 'We willen daarmee profiteren van het gunstige renteklimaat.' De operatie is bestemd voor institutionele beleggers.

Vandenbroeke benadrukt wel dat het gaat om een operatie van 400 miljoen euro, waarmee hij het bericht van oblis.be tegenspreekt als zou er tot 500 miljoen euro opgehaald kunnen worden. Delhaize heeft momenteel een kredietrating van BBB- bij S&P. Moody's plakt een Baa3-rating op de retailer.

De distributiegroep haalde in het voorjaar al eens 300 miljoen dollar (225 miljoen euro) op via een obligatie-uitgifte. Dat geld diende om een deel van de eigen obligaties in te kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud