Advertentie

Delhaize zoekt nog uitbaters voor zeven winkels

©BELPRESS

De Delhaize-winkel van Berlaar, bij Lier, wordt vanaf december uitgebaat door een zelfstandige ondernemer. Voor zeven andere winkels is Delhaize nog op zoek naar franchisenemers.

Delhaize wil de dagelijkse leiding van in totaal negen winkels in handen geven van zelfstandige ondernemers. Die baten de winkel uit onder de formule AD Delhaize, het franchisemerk van Delhaize. Op die manier wil Delhaize kosten besparen. De maatregel past dan ook in het herstructureringsprogramma dat Delhaize begin dit jaar beklonk met de vakbonden.

Loonvoorwaarden

Het personeel van de winkel in Berlaar wordt niet overgenomen door de franchisenemer. Die gaat zelf op zoek naar werkkrachten omdat die niet dezelfde loonvoorwaarden krijgen als het personeel dat nu in de winkel werkt. Het huidige personeel zal worden tewerkgesteld in winkels in de buurt die Delhaize uitbaat.

Nu de winkel in Berlaar en die in Schaarbeek een nieuwe uitbater kregen, is Delhaize op zoek naar uitbaters voor de zeven andere winkels. Volgens de keten is voor elk van de winkels een procedure opgestart, maar details over de stand van zaken worden niet gegeven. Ook een deadline is er niet. 'We gaan niet over één nacht ijs.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud