Descheemaeker sterke man van Delhaize Europa

Stefan Descheemaeker (l.), naast Delhaize-CEO Pierre-Olivier Beckers (foto: Reuters)

Delhaize hertekent zijn organisatie ingrijpend. Stéfan Descheemaeker komt aan het hoofd van Delhaize Europa, een holding die voortaan alle Europese supermarkten van de groep overkoepelt.

De Belgische kleinhandelsgroep Delhaize creëert een nieuwe organisatie. Delhaize Europa zal voortaan de activiteiten in België en Zuidoost-Europa overkoepelen. Aan het hoofd komt Stéfan Descheemaeker, de huidige financieel directeur. Bij Delhaize België volgt Dirk Van den Berghe op 1 januari Michel Eeckhout op.

Bij Delhaize vindt een ware stoelendans plaats die gepaard gaat met organisatorische aanpassingen. Op 1 januari 2012 wordt Delhaize Europa opgericht. Het doel van de nieuwe organisatie is de samenwerking tussen de Europese operationele ondernemingen te versterken, kostenbesparingen te genereren en 'best practices uit te wisselen'.

Descheemaeker

Descheemaeker, nu executive vice president en financieel directeur (CFO), zal Delhaize Europa leiden. Er wordt een opvolger gezocht voor zijn functie als CFO. Descheemaeker stapte begin 2009 over van de brouwer AB InBev naar Delhaize.

Bij Delhaize Europa zal Kostas Macheras de Zuid-Europese activiteiten blijven leiden als CEO van de regio. Hij rapporteert vanaf begin volgend jaar aan Descheemaeker.

Ook bij Delhaize België zijn er verschuivingen. Michel Eeckhout, die sinds juli 2007 aan het hoofd stond van Delhaize België, geeft op 1 januari de fakkel van CEO door aan Dirk Van den Berghe. Die was senior vice president logistics en wordt onmiddellijk benoemd tot chief operating officer van Delhaize België. Eeckhout blijft executive vice president van Delhaize Groep en lid van het directiecomité.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud