Dominique Leroy wil tweede termijn bij Ahold Delhaize

Dominique Leroy wordt ervan verdacht Proximus-aandelen met voorkennis te hebben verkocht.

Als Dominique Leroy herverkozen wordt, is ze de enige Belgische bestuurder bij de Nederlandse supermarktgroep Ahold Delhaize.

Op 8 april stemmen de aandeelhouders van het moederbedrijf van de supermarktketens Albert Heijn en Delhaize en de webwinkel Bol.com over de herverkiezing van Dominique Leroy. Leroy is sinds 2016 lid van de 'raad van commissarissen', zoals Nederlanders een raad van bestuur noemen.

Leroy kent de wereld van de supermarkten en de fabrikanten goed. 24 jaar lang werkte ze bij de Knorr- en Ola-maker Unilever. Ook bij de koekjesproducent Lotus Bakeries was ze jarenlang bestuurder.

Gerecht

Tot september was ze de CEO van telecomoperator Proximus . Ze wou overstappen naar de concurrent KPN, maar dat ging niet door omdat het gerecht een onderzoek naar haar opende. Leroy wordt ervan verdacht Proximus-aandelen met voorkennis te hebben verkocht. Dat onderzoek loopt nog altijd. 'We geven er geen verdere commentaar op', zegt een woordvoerder van Ahold Delhaize .

Als Leroy herverkozen wordt, is ze de enige Belgisch bestuurder van Ahold Delhaize.

Als Leroy herverkozen wordt, is ze de enige Belgische bestuurder. Op dit moment zit er met Jacques de Vaucleroy nog een Belg in de raad van bestuur, maar hij gaat in april met pensioen. Hij wordt vervangen door de Nederlander Frank van Zanten.

De Vaucleroy is de laatste telg van de familie Delhaize die nog actief was bij het bedrijf. Hij nam al enige tijd meer afstand van het bedrijf. In de zomer van 2018 verkocht hij de helft van zijn aandelen.

Directie

Vlak na de overname van de Belgische Delhaize Group door het Nederlandse Ahold in 2016 zaten vier Belgen in de raad van bestuur. De voorbije jaren vertrokken Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire al. 

Ook in de directie zijn de Belgen sinds 2018 niet langer actief. Ze bestaat uit Nederlanders, Britten en Amerikanen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud