Dr. Martens bevestigt beursplannen

De iconische Dr. Martens-schoenen maakten furore tijdens de punkperiode. ©AFP

De Britse schoenenmaker Dr. Martens wil naar de beurs trekken. Met het opgehaalde geld wil het bedrijf zijn internationale expansie voortzetten en meer investeren in onlineverkoop.

De beursplannen van Dr. Martens lekten in oktober vorig jaar al uit, maar werden toen niet bevestigd door het concern zelf. De zakenbankiers Goldman Sachs en Morgan Stanley zijn aangeduid om de operatie te coördineren.

Een precieze kalender voor de beursgang maakte het bedrijf maandag niet bekend. De bestaande aandeelhouders zouden minstens een kwart van het kapitaal op de beurs willen brengen, met eventueel een bijkomende optie voor 15 procent.

672 miljoen
omzet
In het boekjaar 2019-2020 (tot eind maart) groeide de omzet van Dr. Martens met bijna de helft (+48%) naar 672,2 miljoen pond.

Punk

Dr. Martens werd opgericht in de jaren 60 en maakte furore tijdens de punkperiode. In 2014 kocht de investeringsmaatschappij Permira het schoenenmerk voor zo'n 350 miljoen pond. Intussen zijn de schoenen in meer dan 60 landen te koop en gaan er per jaar ruim 11 miljoen stuks over de toonbank.

In het boekjaar 2019-2020 (tot eind maart) groeide de omzet van Dr. Martens met bijna de helft (+48%) naar 672,2 miljoen pond. De onderliggende brutobedrijfswinst (ebitda) verdubbelde bijna tot 164,4 miljoen pond. Recentere cijfers, die het effect van de coronacrisis weerspiegelen, zijn nog niet beschikbaar. Dr. Martens moest in het voorjaar, net zoals al zijn concurrenten, wekenlang zijn winkels sluiten. Het Britse bedrijf heeft meer dan 100 winkels in 63 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud