Drie Vlaamse Carrefour-hypermarkten dicht door staking

In de afgelopen weken sloten her en der al enkele winkels de deuren uit protest tegen de zware herstructurering van Carrefour. ©BELGA

Wie donderdag in de Carrefour van Genk, Turnhout en Borsbeek naar de Carrefour gaat, zal niet verder raken dan de parking. De winkels zijn dicht door een staking.

De winkels blijven dicht omdat Carrefour  van plan is een zware herstructurering uit te voeren in zijn Belgische winkels. Door de jobs van 1.233 personeelsleden te schrappen wil Carrefour vooral ingrijpen bij zijn 53 hypermarkten, waarvan er 19 verlies maken. Ze verliezen klanten aan kleinere supermarkten en aan webwinkels.

Uit protest hielden de vakbonden in de afgelopen twee weken al enkele winkels dicht en donderdag organiseren ze een grotere protestactie. Drie Vlaamse hypermarkten zullen dicht blijven: die van Genk, Turnhout en Borsbeek.

De Carrefour-hypermarkt van Genk gaat volgens plan eind juni dicht. Die van Turnhout wordt verkleind.

De vakbonden wilden vandaag eigenlijk naar het hoofdkantoor van Carrefour in Parijs trekken, om samen met de Franse vakbonden te betogen tegen de saneringsplannen. Maar die actie gaat niet door, omdat Parijs onder een dikke laag sneeuw ligt.

Carrefour reageert scherp op de stakingsactie. 'Hoe leg je in de winkel aan een klant uit dat je zijn winkel toch hebt gesloten, terwijl de manifestatie waaraan je zou deelnemen in Frankrijk geannuleerd werd?' vraagt woordvoerder Baptiste van Outryve op Twitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud