Duizenden gegadigden voor opening Brusselse kledingwinkel

Vanwege veiligheidsredenen werden de eerste klanten van de nieuwe Primark mondjesmaat binnengelaten. ©Baert Marc

De Ierse kledingketen Primark heeft onder massale belangstelling zijn tweede Belgische winkel geopend, in de Nieuwstraat in Brussel. De opkomst was zo hoog dat de opening twintig minuten verlaat werd voor veiligheidscontroles door de brandweer.

Om 9.30 uur stond er al een wachtrij van 200 meter. Die groeide aan en kende een apotheose toen de winkel om 11.20 uur de deuren opende. Op dat moment stonden er volgens de politie enkele duizenden mensen te wachten in het stuk winkelstraat in de buurt van de nieuwe winkel. De politie riep de massa op om de ruimte vlak voor de winkel vrij te maken en aan te schuiven in de officiële rij. Om te voorkomen dat te veel mensen de winkel binnenstapten, werd het toestromende volk mondjesmaat binnengelaten.

 

Meanwhile in Brussels a new #Primark opens pic.twitter.com/BrcKuSO6zp— Bete (@betesamferreira) December 10, 2014

 

 

#ongelooflijk #Primark pic.twitter.com/mGJo0iGgGR— Jens Cardinaels (@CardinaelsJ) December 10, 2014

Primark is een winkelketen die vergelijkbaar is met Zara en H&M. Hij biedt modieuze kledij aan tegen prijzen die nog lager zijn dan bij zijn twee voornaamste concurrenten. Primark ligt vaak onder vuur omdat het zijn kledij produceert in lageloonlanden zoals Bangladesh. Vorig jaar stortte een fabriek waarmee Primark samenwerkt in, waardoor meer dan 1.000 arbeiders stierven.

Primark heeft al vijf jaar een winkel in Luik. In 2015 opent het winkel in Gent en in Hasselt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud