E-commercegigant Alibaba plant distributiecentrum in Luik

De Chinese e-commercegigant Alibaba lonkt naar Luik. ©EPA

Een deal tussen de Chinese e-commercereus Alibaba en ons land om een groot distributiecentrum in Luik te bouwen is in de maak.

Het Chinese Alibaba lonkt naar ons land voor de bouw van een groot distributiecentrum. Premier Charles Michel (MR) voert daarover gesprekken met topman Jack Ma en die zitten 'in een verregaand stadium'. Dat vernam De Tijd.

Alibaba is de Chinese tegenhanger van het Amerikaanse Amazon. Het bedrijf is al actief op de Europese markt, maar wil zijn positie versterken. Het heeft daarom zijn oog laten vallen op Luik en de bijhorende luchthaven, die nu al goed verbonden is met China.

De komst van Alibaba moet op korte termijn enkele honderden jobs opleveren. Op middellange termijn is er zelfs sprake van meer dan duizend banen.

Opsteker voor Wallonië

Noch premier Michel, noch de Waalse regering, die eveneens betrokken is bij de gesprekken, wil commentaar kwijt. Pas als er een akkoord is, wordt er gecommuniceerd.

Voor Wallonië zou de komst van Alibaba een serieuze opsteker zijn. Enkele maanden geleden liep de deelstaat nog een investering van de Duitse e-commercegigant Zalando mis. Ook voor Michel zou de investering van Alibaba goed nieuws zijn. In Vlaanderen mag hij dan al populair zijn, in Wallonië heeft hij het moeilijk om uit de verf te komen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud