E5 Mode krijgt groen licht voor doorstart

E5 Mode kwam financieel in de problemen tijdens de lockdown. ©Wouter Van Vooren

De ondernemingsrechtbank van Dendermonde heeft het reorganisatieplan van de Belgische modeketen goedgekeurd. Alle personeelsleden blijven aan boord, maar een nieuwe investeerder is er nog niet.

Door de lockdown in maart en april kwam E5 Mode financieel in de gevarenzone. De keten verloor in die periode ongeveer 20 miljoen euro omzet, een kwart van haar voorziene jaarlijkse verkoopcijfer. 

Het enige alternatief was een beroep te doen op de procedure van gerechtelijke reorganisatie. E5 Mode kreeg van de ondernemingsrechtbank bescherming tegen de schuldeisers. 

De doorstart van E5 Mode is volgens CEO Frédéric Helderweirt positief voor de Belgische retailsector die het hard te verduren heeft. 'De beslissing van de rechter is goed nieuws. Ik ben enorm opgelucht dat het bedrijf een tweede kans krijgt. Mijn doel blijft E5 Mode een nieuw elan te geven. Alleen moest ik onverwachts het plan grondig bijwerken. Dat is beter en sterker. Mijn medewerkers en ik hebben er alles aan gedaan om het voortbestaan van deze iconische winkelketen - die lokaal verankerd is - te garanderen', zegt Helderweirt. 

De zoektocht naar een nieuwe financierder gaat voort. Details over die gesprekken wil het bedrijf niet kwijt. De doorstart is ook goed nieuws voor de 450 personeelsleden. Die blijven aan boord. Er zijn geen extra winkelsluitingen gepland. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud