Eerste schuldeisers geven FNG betalingsuitstel

Een winkel van Brantano, de bekendste FNG-keten. ©Wouter Van Vooren

FNG boekte donderdag een kleine overwinning in zijn overlevingsstrijd. Enkele obligatiehouders geven de Belgische modegroep uitstel van betaling. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Het noodlijdende modebedrijf FNG riep donderdag een eerste groep aandeelhouders bijeen. Het doel:  vragen of FNG de inleg en de rente van de obligaties waarop ze in 2018 intekenden later mag terugbetalen. Als het geld langer in kas blijft, kan FNG het gebruiken om zichzelf te redden.

Een eerste groep obligatiehouders, die in totaal 10 miljoen euro investeerden in obligaties die in 2023 aflopen, verleent FNG uitstel van betaling. Maar FNG heeft nog een lange weg te gaan. Er zijn nog drie andere vergaderingen van obligatiehouders, aan wie FNG dezelfde vraag stelt. Maar het bedrijf slaagde er donderdag niet voor die vergadering voldoende volk te lokken. Die obligatiehouders investeerden in meerdere jaren nog eens ruim 20 miljoen euro in het bedrijf.

Omdat de vergaderingen niet in quorum waren, gebeurde weinig van belang tijdens de bijeenkomsten. De directie lichtte de jaarresultaten van 2019 toe en antwoordde op vragen.

Op 26 juni komen de drie vergaderingen opnieuw samen. Dan moet 25 procent van de obligatiehouders vertegenwoordigd zijn om geldig te stemmen. Het is niet duidelijk wat gebeurt als de aanwezigen op die vergaderingen tegen de maatregelen van de directie stemmen.

Een obligatiehouder die De Tijd sprak, gaf aan dat een duidelijk antwoord van obligatiehouders pas mogelijk is als een duidelijk plan op tafel ligt, en dat is nog niet het geval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud