Advertentie

Einde Mega World in zicht

©Tim Dirven

Voor Mega World, het voormalige Blokker België, is het einde nabij. De voorlopige bewindvoerders hebben de rechtbank gevraagd het faillissement uit te spreken.

Begin november had de Mechelse ondernemingsrechtbank twee voorlopige bewindvoerders aangesteld voor Mega World, de groep die Blokker België had overgenomen. De bewindvoerders kregen 21 dagen de tijd op na te gaan of delen van Mega World, dat 122 winkels en 650 werknemers telt, nog levensvatbaar waren. De rechter had het verzoek van Mega World om bescherming te krijgen tegen zijn schuldeisers onontvankelijk verklaard.

De bewindvoerders zijn tot de vaststelling gekomen dat de keten niet meer overeind gehouden kan worden. De financiële put van het bedrijf is zo groot dat een gerechtelijke reorganisatie geen oplossing zou bieden. 'We hebben daarom een dagvaarding in faillissement gelanceerd', bevestigt voorlopig bewindvoerder Kristin Van Hocht aan Belga.

Wanneer het hof van beroep van de ondernemingsrechtbank de dagvaarding in faling zal behandelen, is nog niet duidelijk. Het faillissement kan voorlopig nog niet worden uitgesproken. Het bedrijf ging immers in beroep tegen de beslissing van de ondernemingsrechtbank van 2 november om het verzoek voor een gerechtelijke reorganisatieplan onontvankelijk te verklaren.

Die beroepsprocedure wordt op 3 december ingeleid. 'Zolang de beroepsprocedure hangende is, zal de dagvaarding geen gevolg hebben', zegt meester Van Hocht. 'Pas nadat er in beroep een beslissing is gevallen, kan de ondernemingsrechtbank in Mechelen eventueel overgaan tot het uitspreken van het faillissement.'

Toch is de kans reëel dat een deel van de winkels gered kan worden. De filialen van Mega World liggen vaak op interessante locaties, waardoor er interesse zal zijn in die panden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud