Ex-CEO Delhaize België gaat naar Walmart

Dirk Van den Berghe, ex-CEO van Delhaize ©Thierry du Bois

Dirk Van den Berghe, de pas opgestapte CEO van Delhaize in België, gaat aan de slag als CEO van Walmart in Canada.

Dirk Van den Berghe vertrok eerder deze maand bij Delhaize België, net voor de supermarktketen een forse sanering aankondigde. Het was toen onduidelijk waar de CEO aan de slag zou gaan. Nu is dat wel vrijgegeven. Van den Berghe start op 1 augustus als CEO van Walmart in Canada.

Walmart is de grootste winkelketen in de Verenigde Staten en heeft ook een stevige poot in buurland Canada. Walmart heeft er bijna 400 supermarkten en ook een omvangrijke webshop. Walmart telt zo'n 95.000 werknemers in Canada.

Dat is een fors grotere organisatie dan diegene die Van den Berghe in België leidde. Het geïntegreerde winkelnetwerk van Delhaize in ons land telt net geen 140 winkels en een 16.000-tal werknemers.

'Ik ben vereerd om deze dynamische activiteiten te kunnen leiden. Walmart is een klantengerichte business met een track record van groei', stelt Van den Berghe in een persbericht van Walmart.

Dat groeitraject verloopt de jongste jaren echter wat hobbelig. Net als in de VS kampt Walmart Canada met de naweeën van de economische crisis en de zware concurrentie tussen de supermarktketens. Het winkelnetwerk ontstond vooral in de jaren 1990, met de bouw van grote 'supercenters', die vandaag echter minder populair zijn dan de kleinere buurtsupermarkten.

Walmart geeft geen aparte cijfers van zijn Canadese divisie, die onder de paraplu 'Walmart International' valt. Dat is de divisie waar alle niet-Amerikaanse winkels van 's werelds grootste supermarktketen onder vallen.

Van den Berghe werd in België opgevolgd door Denis Knoops, die de moeilijke taak heeft om Delhaize in België weer op de rails te zetten. Hij is van plan 14 winkels te sluiten en 2.500 werknemers te laten afvloeien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud