Advertentie

'Flitsbezorger Gorillas tankt 1 miljard dollar'

Onder meer de maaltijdbezorger Delivery Hero zou geld pompen in het koerierbedrijf Gorillas, dat na de kapitaalronde op 3 miljard dollar wordt gewaardeerd.

Het persagentschap Bloomberg meldt dat het Duitse Gorillas in totaal 1 miljard dollar ophaalt, al is die financiering nog niet volledig rond. De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero zou voor 200 miljoen dollar instappen. De nieuwe kapitaalronde waardeert Gorillas op 3 miljard dollar.

Koerierbedrijven als Gorillas, maar ook Getir en Gopuff, groeien als kool. Het zijn 'flitsbezorgers', webwinkels waarop mensen boodschappen kunnen bestellen waarna een fietskoerier binnen de 10 minuten met de boodschappen voor de deur van de klant staat. Gorillas, een start-up die opgericht werd in Berlijn, levert al in twaalf grote steden in Europa, waaronder Brussel.

De flitsbezorgers betalen hun explosieve groei met investeringen van fondsen als Silver Lake, SoftBank en BlackStone. Amper een jaar na zijn oprichting was Gorillas al 1 miljard dollar waard. Het Amerikaanse Gopuff wordt op liefst 15 miljard gewaardeerd. De beursgenoteerde maaltijdbezorger Doordash leidt dan weer een investeringsronde in Flink, nog een Duitse flitsbezorger, die het bedrijf op 2,1 miljard dollar waardeert.

De vraag is of flitsbezorgers ook een bedreiging vormen voor supermarkten. Voorlopig lijkt die kans klein, omdat consumenten enkel voor kleinere bestellingen een beroep doen op de koeriers. De markt van online boodschappen maakt ook nog altijd minder dan 10 procent van de supermarktsector uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud