Fnac-personeel hervat werk

Bij Fnac België staan 57 banen op de tocht. ©Photo News

Nieuwe acties zijn niet uitgesloten.

De werknemers van de vier Belgische Fnac-winkels die eind vorige week spontaan in staking waren gegaan gaan dinsdag weer aan de slag. Dat zei CNE-vakbondsvrouw Anne-Marie Dierckx. Nieuwe acties sluit ze niet uit.

De spontane staking startte vrijdag in de Fnac-vestiging in Luik en breidde zich nadien uit naar de winkel in Louvain-la-Neuve. Zaterdag legden ook werknemers in twee Brusselse winkels (City 2 en de Gulden Vliesgalerij) het werk neer. Ze zetten stakingsposten op aan de ingangen, om klanten af te raden de winkel te betreden.

Jobs schrappen

De actie had te maken met de aankondiging van de directie eind februari dat ze 57 arbeidsplaatsen wil schrappen. Het personeel verwierp al massaal een voorstel van de directie en donderdag legden de bonden een tegenvoorstel op tafel.

De mensen leven al sinds februari met een zwaard van Damocles boven hun hoofd.
Anne-Marie Dierckx
Vakbond CNE

De directie vroeg daarop extra tijd, schrapte de voor vrijdag geplande vergadering en stelde voor op 26 juni weer samen te zitten. Het uitstel maakte het personeel boos, zegt Dierckx. 'De mensen leven al sinds februari met een zwaard van Damocles boven hun hoofd.'

Bij Fnac België werken 456 mensen in elf vestigingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud