FNG roept vakbonden en personeel samen

Een winkel van Fred & Ginger. ©katrijn van giel

Het modebedrijf FNG roept donderdag om 10 uur de vakbonden samen en om 11 uur volgt een mededeling aan het personeel. 'We zullen meer info geven over onze toekomst.'

Wellicht weten de 3.000 mensen die in België, Nederland en Zweden voor FNG werken straks meer over hun toekomst. Om 11 uur roept het moederbedrijf van onder andere Brantano zijn personeel samen. Er is ook een bijzondere ondernemingsraad voor de vakbonden om 10 uur.

Dat ik en enkele investeerders FNG Benelux zouden willen overnemen klopt niet.
Wouter Torfs
CEO Schoenen Torfs

'We zullen er meer info geven over de toekomst van het bedrijf', zegt woordvoerder Gunther De Backer. FNG is dringend op zoek naar 70 miljoen euro om schulden af te betalen en een najaarscollectie te kopen. Nadat de banken vorige week hadden laten weten geen nieuw geld in het bedrijf te pompen, lagen er twee pistes op tafel: een investering door andere partijen of een faillissement. Woensdag bleek dat FNG al voorbereidingen treft voor een faillissement.

Torfs

Donderdag schreef De Standaard dat ondernemer Wouter Torfs de Beneluxactiviteiten van FNG zou willen overnemen, met de steun van ondernemers als Guido De Vos, Jos Sluys en FNG-oprichter Dieter Penninckx. 'Dat klopt niet', reageert Torfs. 'Het is pure speculatie.' Penninckx was niet bereikbaar voor een reactie.

FNG kwam in de problemen door de vele overnames die het bedrijf deed. Ze leverden het bedrijf een schuldenberg op van 734 miljoen euro. Tegelijk maakte FNG vorig jaar bijna 300 miljoen euro verlies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud