opmerkelijk

Mithra-oprichter Fornieri brengt eigen luxeschoen op de markt

François Fornieri gaat samenwerken met de Belgische ontwerpster van luxeschoenen Sara Cornant. ©BELGAIMAGE

François Fornieri, de oprichter van het Luikse farmabedrijf Mithra brengt in september een nieuw merk van luxeschoenen op de markt, Rose Mercier.

François Fornieri, die in februari nog een stap opzijzette als CEO van Mithra omdat een gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt voor mogelijke betrokkenheid in de Nethys-zaak, gaat voor zijn nieuwste project samenwerken met de Belgische ontwerpster van luxeschoenen Sandra Cornant.

Die jonge designer haalde enkele jaren geleden al eens de Franstalige pers toen ze twee paar van haar andere luxemerk Rose Alexander verkocht aan de Amerikaanse zangeres Lady Gaga. De toenmalige kostprijs per paar: 1.000 euro.

Parijse modeweek

Fornieri en Cornant richtten vorig jaar al een nieuw bedrijf op dat de naam Rose Mercier kreeg. Volgens de Franstalige nieuwssite L-Post zal het bedrijf zich officieel aan de wereld voorstellen tijdens de Parijse modeweek, die plaatsvindt van 27 september tot 5 oktober. De luxeschoenen zouden worden geproduceerd door Massaro, de schoenmaker van het Franse Chanel die ooit schoenen maakte voor legendes als Romy Schneider of Marlene Dietrich.

In april werd Fornieri aangeklaagd voor handel met voorkennis in Mithra, het Luikse farmabedrijf dat hij eind jaren 90 had opgericht. Fornieri is intussen CEO af, maar blijft wel bestuurder bij het bedrijf. Hij blijft ook volop aandelen van de farmagroep verkopen. Sinds begin dit jaar deed Fornieri al voor bijna 18 miljoen euro aan aandelen Mithra van de hand.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud