Gaten in supermarktrekken nog niet gevuld

De Belgen hamsterden de voorbije dagen. ©Photo News

Net als eind vorige week slagen de supermarkten er niet in hun rekken helemaal te vullen. 'We hebben voldoende voorraad, maar de vraag blijft erg groot.'

In de winkels van verschillende supermarktketens troffen klanten maandag lege rekken aan. De supermarkten zijn nog steeds niet bekomen van de verhoogde verkoop van de voorbije weken. Afgelopen donderdag begonnen de Belgen zelfs te hamsteren, waardoor het personeel in de winkels niet meer kon volgen.

50
Klanten
In de meeste van zijn winkels laat Aldi maximaal 50 klanten toe.

Bij verschillende ketens ligt de verkoop nog steeds hoger dan normaal, maar het was wel minder druk dan eind vorige week. 'We hebben nog steeds voldoende voorraad in onze magazijnen, maar op de winkelvloer zijn er her en der nog gaten', zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. Bij de andere ketens viel hetzelfde te horen.

De supermarkten nemen maatregelen om de situatie in hun winkels te normaliseren. Verschillende ketens sturen personeel van het hoofdkantoor naar de winkels om rekken te vullen. Delhaize stuurde duizend managers en kaderleden naar de winkelvloer. 'Ook voor en na de openingsuren vullen we rekken', zegt Dekelver.

Afstand nemen

Lidl stuurt zo'n 150 personeelsleden naar de winkels. Bij Colruyt werken 170 extra mensen in de winkels. 1.000 vrijwilligers van het hoofdkantoor staan klaar om extra in te springen.

Aldi beperkt de toegang tot zijn winkels. In de meeste winkels mogen maar 50 klanten aanwezig zijn. Aan de ingang vraagt een personeelslid of een bewakingsagent klanten even te wachten als het in de winkel te druk is. 'We nemen deze maatregel om ons personeel en onze klanten te beschermen', zegt woordvoerder Dieter Snoeck. Klanten die buiten moeten aanschuiven krijgen het advies voldoende afstand te houden. 'We rekenen op het gezond verstand. Houd minstens één winkelkar tussen u en de persoon voor u.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud