Gebruikte Apple-toestellen strijken neer in Gent

Leapp opende eind maart een winkel in de Kloosterstraat in Antwerpen. ©Leapp

Na Antwerpen opent de Nederlandse winkelketen Leapp eind augustus ook een winkel in Gent. Later op het jaar volgt een derde pand in Brussel, Leuven of Hasselt.

Ook in ons land is er een markt voor tweedehands Apple-toestellen, blijkt na de opening van de eerste Leapp-winkel in Antwerpen (Kloosterstraat), eind maart. 'De verkoop overtreft de verwachtingen', zegt Werner Bruyns, operationeel directeur voor België - en voordien hoofd van webwinkel Coolblue België.

En dus opent het Nederlandse Leapp (anagram van Apple) eind augustus al een tweede Belgische stek, aan de Brabantdam in Gent. Later dit jaar volgt Brussel, Hasselt of Leuven.

Nederlandse winkelketen, opgericht in 2011.

Specialist in tweedehands/'refurbished' Apple-toestellen.

Kortingen van 10 à 70 procent op nieuwprijs.

Winkels in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Zwolle, Den Haag en Breda.

Sinds april ook in Antwerpen, eind augustus in Gent.

Omzet: meer dan 7 miljoen euro (2014)

In eigen land heeft Leapp, naast een webshop, winkels in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Zwolle, Utrecht, Breda en Den Haag. Het bedrijf startte in 2011 en in drie jaar tijd ging de omzet van 1,6 naar meer dan 7 miljoen euro. Dit jaar wordt de groei extra versneld, tot een verwachte omzet van 20 miljoen euro (+185%). En dat mede dankzij de extra winkels in Antwerpen, Gent en Düsseldorf. De volgende bestemmingen zijn Spanje en Scandinavië.

Leapp koopt zijn computers, tablets en iPhones van bedrijven (einde lease, faillissementen, demoproducten), Apple-resellers en particulieren. Alle data en software worden gewist, waarna de recentste software-versie op het toestel wordt gezet. Indien nodig wordt de batterij, het toetsenbord of de muis vervangen.

De 'refurbished'-toestellen kosten 10 à 70 procent minder dan de nieuwprijs. Zo kost een iPhone 5 (16 GB) 399 in plaats van 599 euro, en een MacBook Pro 949 in plaats van 1.299 euro.

Operationeel directeur Bruyns ziet in Antwerpen heel wat Windows-gebruikers hun eerste Apple-toestel kopen. 'Tegen een lagere prijs durven ze de overstap wel wagen.'

 

 

 

 

 

 

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud