Geen West-Vlaamse IKEA door e-commerce

In december schrapte IKEA ook al plannen voor een nieuwe winkel in Antwerpen. ©REUTERS

De Zweedse meubelwinkelketen IKEA wil geen nieuwe grote winkels buiten de stadscentra meer openen in België. De reden is de oprukkende webverkoop.

Er komt geen nieuwe IKEA-winkel in Wevelgem. Al enkele jaren probeert IKEA een nieuw verkooppunt te openen in de West-Vlaamse gemeente, maar die plannen bergt het nu definitief op.

De reden is het feit dat e-commerce steeds populairder wordt. 'Het snel veranderend winkellandschap, het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce vragen om nieuwe manieren om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten', zegt IKEA-woordvoerder Annelies Nauwelaerts.

Stadswinkel

Het is de tweede keer op enkele weken tijd dat IKEA in België winkelplannen schrapt. Midden december kondigde de Zweedse meubelverkoper al aan dat een geplande nieuwe winkel het noorden van Antwerpen toch niet zal worden gebouwd. Ook toen werd e-commerce als reden aangehaald.

8
Winkels
In de acht Belgische IKEA-winkels werken 4.327 mensen.

De Belgische directie heeft duidelijk geluisterd naar de waarschuwing van Torbjörn Lööf, de CEO van moedergroep Inter IKEA. Die zei eind 2017 dat de grote IKEA-winkels in de stadsrand steeds minder volk trekken.

Doordat mensen meer online kopen en veel mensen geen auto meer hebben. Daardoor zijn ze minder geneigd zijn om naar de grote IKEA-woonwarenhuizen buiten het stadscentrum gaan.

Webwinkel

Momenteel is de directie van IKEA België volop bezig met de ontwikkeling van zijn webwinkel. Binnenkort zullen online bestelde producten bij klanten thuis worden geleverd. Daarover bereikten de vakbonden en de directie vorige week een akkoord.

Daarnaast gaf IKEA eind vorig jaar aan dat het bekijkt of het in België stadswinkels kan openen.

IKEA heeft acht Belgische winkels. Daar werken 4.327 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud