Gouden handdruk van 7,6 miljoen voor Beckers

Pierre-Olivier Beckers - Foto Photo News ©Photo News

Pierre-Olivier Beckers geeft vrijdag het CEO-schap door aan Frans Muller. Hij beëindigt daarmee een actieve carrière van 30 jaar bij Delhaize. Hij krijgt daarbij een opzegpremie van 18 maanden loon. Dat komt neer op 7,6 miljoen euro.

Dat cijfer staat onderin het persbericht over de derdekwartaalresultaten. Het bedrag is een 'gevolg van het onderlinge akkoord tussen Pierre-Olivier Beckers en de Groep', klinkt het. Delhaize verantwoordt het bedrag 'gezien zijn 30-jarige loopbaan, waarvan bijna 15 als CEO'.

In diezelfde passage van het persbericht staat ook de vertrekpremie van Roland Smith, de Amerikaanse topman die opstapte toen bekend raakte dat Frans Muller, en niet hij, Beckers zou opvolgen. Smith cashte in totaal 4,2 miljoen euro bij zijn vertrek.

Dat bedrag bestaat uit 18 maanden vergoeding, de uitoefening van warrants, en de versnelde afwikkeling van toegekende aandelen, die door Delhaize zelf werden ingekocht. Vooral de opzegvergoeding van 18 maanden is opmerkelijk, aangezien Smith amper een half jaar aan boord was bij Delhaize.

Beckers wilde niet te veel woorden vuil maken aan Smith. 'Toen we hem aanwierven, hebben we hem een contract gegeven voor de lange termijn', zei hij. 'Toen hij ontgoocheld opstapte omdat hij geen CEO werd, heeft hij gewoon gebruik gemaakt van waar hij recht op had volgens dat contract. De hoogte van het bedrag heeft ook veel te maken met de stijging van het aandeel sinds het begin van het jaar, waar hij nu van profiteert.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud