Advertentie

Huiszoeking bij KV Mechelen in onderzoek naar FNG

Dieter Penninckx, eigenaar van KV Mechelen, in betere tijden. ©BELGAIMAGE

Bij voetbalclub KV Mechelen is een huiszoeking uitgevoerd in een onderzoek naar ex-topman van de failliete modegroep FNG Dieter Penninckx. Het is geen onderzoek naar de voetbalclub.

De Mechelse onderzoeksrechter en speurders van de politie hebben maandag een huiszoeking uitgevoerd bij eersteklasser KV Mechelen. Dat bevestigt het parket. De huiszoeking is een nieuwe stap in het onderzoek naar de failliete modegroep FNG en haar gewezen topman Dieter Penninckx. Hij is met 70 procent van de aandelen ook eigenaar van de voetbalclub.

Penninckx zit in de cel omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn vrijlating had gehouden. De raadkamer verlengde zijn aanhouding vorige week met een maand.

Witwassen

Samen met zijn vrouw Anja Maes en met medeoprichter Manu Bracke wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met de beursautoriteit FSMA. Het onderzoek werd intussen uitgebreid naar witwassen. Ook de huisadvocate werd in verdenking gesteld.

Exit

De voetbalclub KV Mechelen gaf al te kennen het bestuursmandaat van Penninckx, de hoofdaandeelhouder, te beëindigen. ‘De raad van bestuur onderzoekt de mogelijkheden om de aandelen van Dieter Penninckx van de nv te laten verwerven door de club, de actuele aandeelhouders en de supporters’, aldus een mededeling van de club.

Al wordt dat geen gemakkelijk verhaal. Penninckx is dan wel opzij geschoven als club-voorzitter, hij is wel nog altijd eigenaar van 70 procent van de aandelen. KV Mechelen staat niet helemaal los van FNG, meldde De Standaard, omdat Penninckx voor financiering aanklopte bij de durfkapitaalinvesteerder Jos Sluys. Die was Penninckx ook al bijgesprongen bij FNG.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud