Huiszoekingen bij Carrefour België

Er waren ook huiszoekingen bij één of meerdere concurrenten van Carrefour. ©AFP

De Belgische mededingingswaakhond BMA onderzoekt of de supermarktketen Carrefour België de regels van de eerlijke concurrentie schond.

BMA voert een onderzoek naar oneerlijke concurrentie in de Belgische supermarktsector. Het deed volgens onze informatie huiszoekingen bij Carrefour en de keten bevestigt dat.

Onze commerciële praktijken zijn legaal.
Marco Demerling
Woordvoerder Carrefour België

Volgens de BMA worden nog één of meerdere andere ketens onderzocht, maar De Tijd kon nog niet achterhalen om welke speler(s) het gaat.

Carrefour en de andere ketens worden ervan verdacht via een samenwerkingsverband 'praktijken te hanteren die mogelijk mededinginsbeperkend zijn', schrijft de BMA in een persbericht. Dat betekent dat ze de concurrentieregels met de voeten zouden hebben getreden.

Legaal

De BMA benadrukt dat het voorlopig louter om een onderzoek gaat. Het is nog niet duidelijk of Carrefour en de andere keten(s) de regels daadwerkelijk hebben overtreden.

'We bevestigen dat er een onderzoek loopt', zegt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling. 'We werken volledig mee met het onderzoek en delen alle gevraagde informatie met de BMA. Onze commerciële praktijken zijn legaal.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud