IKEA krikt Belgisch marktaandeel op

(foto: Bloomberg)

IKEA bevestigt zijn plan om nieuwe vestigingen te openen in Bergen en Hasselt. Dat heeft de meubelgigant bekendgemaakt op een persbijeenkomst. Het voorbije boekjaar steeg de omzet in ons land met bijna 5 procent.

IKEA België heeft voor het fiscaal jaar 2012 - tot einde augustus - een omzet geboekt van 677 miljoen euro, een stijging met 4,8 procent. Dat resultaat is volgens de groep onder meer te danken aan de uitbreidingen en renovaties van de bestaande woonwarenhuizen en een sterke stijging van het aantal verkochte keukens, slaapkamers en meubels voor 'outdoor living'. De cijfers werden vanmorgen voorgesteld op een persconferentie.

De Belgische meubelmarkt is er dit jaar 2,3 procent op vooruitgegaan, waarbij het marktaandeel van IKEA in ons land 17 procent bedraagt. In het boekjaar van 1 september 2011 tot 31 augustus 2012 telde IKEA België in totaal 12.949.042 bezoekers, die goed zijn voor een omzetstijging van 21 miljoen euro. Daarnaast hebben 19.734.209 mensen de website bezocht. De globale winstcijfers voor de hele IKEA-groep worden binnenkort bekendgemaakt.

IKEA wil in 2013 nog meer inzetten op 'betaalbare en duurzame' woonoplossingen die bijdragen tot 'een beter thuisgevoel'. De focus ligt daarbij dit jaar op textiel. Bovendien zal een heel jaar door een outdoorcollectie aangeboden worden. Daarnaast wordt ook gefocust op de verkoop van verlichtingsoplossingen met LED, sorteeroplossingen voor afval en waterbesparende kranen.

Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat er de komende maanden op zoek wordt gegaan naar 60 tot 80 nieuwe managers. Ten slotte wil IKEA nieuwe woonwarenhuizen openen in Bergen en in de buurt van Hasselt. Die intentie werd een jaar geleden al bekendgemaakt. Over een tweede vestiging in de regio Antwerpen wordt niet meer gesproken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud