Advertentie
Advertentie

Inno-moeder Kaufhof staat te koop

Galeria Inno heeft 16 vestigingen in ons land. ©BELGA

De Duitse distributiegroep Metro voert gesprekken om zijn warenhuisdochter Galeria Kaufhof te verkopen. Kaufhof is ons land actief met de warenhuisketen Inno. Daarnaast heeft Metro Group in België ook de ketens Makro, Metro, Saturn en Mediamarkt.

Metro  bevestigde dat er onderhandelingen lopen nadat in de Duitse zakenkrant Handelsblatt uitlekte dat het Oostenrijkse Signa Retail dicht bij een overname van Kaufhof stond. Signa Retail, is het investeringsvehikel van de Oostenrijkse vastgoedinvesteerde René Benko. Daarnaast zijn er al maanden hardnekkige geruchten dat de HBC, het bedrijf achter de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay, aast op Kaufhof.

De Duitse retailgroep stelt dat er 'verschillende discussies plaatsvinden', maar er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben nog geen biedingen of strategische plannen bij Metro neergelegd, aldus de onderneming. Indien het tot een verkoop komt, 'zal de koper een coherente financieel model en een uitgekiende strategie voor Kaufhof moeten aanbrengen', luidt het nog.

Benko zou 2,7 à 2,9 miljard veil hebben voor Kaufhof. Het vastgoed dat de warenhuisketen in eigen beheer heeft zou alleen al 1,35 miljard euro waard zijn. De Oostenrijker zou Kaufhof willen samenvoegen met het verlieslatende Karstadt, een andere icoon van de Duitse winkelstraat. Kaufhof én Karstadt domineerden decennialang het traditionele warenhuislandschap in Duitsland, maar krijgen steeds meer concurrentie van e-commercesites zoals Amazon en Zalando.

Retailreus

Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz. Het heeft zijn hoofdzetel in Keulen. Het realiseert via zijn 104 vestigingen en met 21.000 werknemers een omzet van 3,1 miljard euro, waarvan 64 miljoen online. De bedrijfswinst (ebit) bedroeg vorig jaar 193 miljoen euro. Metro, de moedergroep van Kauthof, is in ons land actief via de retailers Makro, Mediamarkt en Galeria Inno (16 winkels).

De CEO van Kaufhof is sinds oktober vorig jaar de Oost-Vlaming Olivier Van Den Bossche. Tussen 2007 en 2014 was hij CEO van Inno.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud