Advertentie
Advertentie

Kruidvat-moeder wil Holland & Barrett overnemen

Holland & Barrett kan als de overname er komt een zusterketen worden van Kruidvat en van ICI PARIS XL. ©Amaury Miller

De Britse voedings- en cosmetica-verkoper heeft overnamegepsrekken opgestart met A.S. Watson Group. Holland & Barrett is sinds kort ook in België actief.

Het Hongkongse A.S. Watson Group is een dochter van CK Hutchison, het imperium van de 'Aziatische Warren Buffett', Li Ka Shing. Het bezit onder meer de parfumketen ICI PARIS XL en de drogisterijketen Kruidvat. Daar wil het nu het Britse Holland & Barrett aan toevoegen. Die keten, die voeding en verzorgingsproducten verkoopt, is sinds twee jaar geleden ook actief in België. Toen werd de voormalige Essenza-keten omgebouwd tot Holland & Barrett.

A.S. Watson en Holland & Barrett zijn aftastende gesprekken begonnen, ontdekte de Britse nieuwszender Sky News, maar een bod hebben de Chinezen nog niet uitgebracht. Kenners gaan ervan uit dat als gebeurt, het bereid zal zijn meer dan 1 miljard pond (1,1 miljard euro) te betalen voor de keten, die in 16 landen actief is met ruim 1.400 winkels.

Kapers op de kust

1 miljard
Volgens experts zou een verkoop van Holland & Barrett meer dan 1 miljard pond (1,1 miljard euro) in het laatje kunnen brengen.

De Chinezen zullen hun beste beentje moeten voorzetten, want volgens de Britse media zijn er veel kapers op de kust. Onder andere investeringsfondsen zoals KKR tonen interesse. Ook andere winkelbedrijven zouden overwegen Holland & Barrett te kopen.

Enkele maanden geleden zette Holland & Barretts eigenaar NBTY de keten te koop. Dat deed het bedrijf op vraag van zijn eigenaar, investeringsfonds Carlyle.

A.S. Watson is in Europa de grootste groep van ketens die voedings- en gezondheidsproducten verkopen. In 25 landen heeft het meer dan 13.000 winkels. In de hele wereld stelt het 130.000 mensen tewerk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud