Advertentie

Lidl schept 230 jobs met nieuw magazijn

Het nieuwe magazijn moet de groei van Lidl in België opvangen. ©Tom Verbruggen

Op de Henrad-site in Herentals komt een nieuw distributiecentrum van Lidl. Daar kunnen vanaf 2024 230 nieuwe werknemers aan de slag.

De Duitse supermarktketen Lidl breidt uit in België. Het bouwt in de komende jaren zijn zesde Belgische magazijn. Dat komt in Herentals, vlak naast de E313, op de plaats waar nu nog een oude fabriek van de radiatorenfabrikant Henrad staat.

Het nieuwe magazijn komt er omdat Lidl sinds 2018 18 nieuwe winkels opende. Lidl heeft nu 318 winkels in België en Luxemburg. Daar komen er tegen eind 2020 vier nieuwe bij en 19 bestaande winkels worden groter.

Extra jobs

'Die groei willen we opvangen met het nieuwe magazijn', zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. 'Daarnaast werd ook ons winkelassortiment groter. Ook dat vangen we op met het nieuwe distributiecentrum.'

500
Nieuwe jobs
Eerder raakte bekend dat Lidl ook nieuwe jobs schept in zijn winkels. Het neemt in de komende jaren 500 extra winkelwerknemers aan.

Het nieuwe magazijn zal vanaf naar schatting 2024 werk verschaffen aan 230 nieuwe werknemers. In de winkels komen er in de komende jaren 500 jobs bij. Er werken al 10.500 mensen voor Lidl België.

Het magazijn wordt gebouwd door de bouwdivisie van de Kempense investeringsgroep Heylen, de eigenaar van de site. Als het gebouw klaar is, neemt Lidl het over van Heylen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud