Lidl wil Amerikaanse winkels openen

©Bloomberg

De Duitse goedkope supermarkt Lidl wil winkels openen in de Verenigde Staten. De discounter heeft al personeel ter plaatse dat op zoek is naar geschikte locaties rond Washington D.C..

'We beginnen er niet aan met minder dan 100 winkels', zegt Klaus Gehrig, de CEO van Lidl-moeder Schwarz-Gruppe in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. In eerste instantie zal het alleen winkels openen in een straal van 500 kilometer rond Washington D.C..

In die stad heeft Lidl l een hoofdkantoor. Er werken honderd mensen die op zoek zijn naar geschikte locaties. In een later stadium van het voorbereidingsproces wil Gehrig 200 tot 300 Amerikaanse Lidlwerknemers naar Europa halen om ze de kneepjes van het vak te leren.

Aldi

Lidl denkt dat het ten vroegste over drie tot vier jaar zijn eerste Amerikaanse winkel zal openen. Het weet nog niet hoeveel winkels er in de eerste jaren zullen worden geopend.

In de VS zal Lidl zijn landgenoot en concurrent Aldi tegenkomen. Die discounter is al meer dan 40 jaar actief in de VS. Aldi heeft er intussen 1.300 winkels en wil in 2018 zijn tweeduizendste winkel openen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud