Lidl zoekt komende drie jaar 1.500 nieuwe medewerkers

©Photo News

Net nu Carrefour in het personeelsbestand wil snijden, plant concurrent Lidl een uitbreiding. De Duitse discounter kondigt aan over heel België in de komende drie jaar 1.500 nieuwe medewerkers te zoeken.

Lidl wil jaarlijks een twintigtal nieuwe winkels openen.

Volgende maand zal Lidl zijn 300ste winkel in België openen. Woensdag ging in Melle de grootste vestiging tot nu toe in Vlaanderen open, met 1.685 vierkante meter en ruim 150 parkeerplaatsen. Zonnepanelen op het dak voorzien de gratis laadpalen voor elektrische fietsen en auto's van stroom. Er gaan 35 medewerkers aan de slag.

Diploma

Tegen  eind 2020 denkt Lidl in ons land 8.500 werknemers te tellen. De nieuwe jobs gaan van winkelassistent, filiaalmanager tot ondersteunende functies in IT of HR. Diploma niet vereist.

Het gaat om cijfers die de discountketen eerder al had aangekondigd. In december 2016 voorzag de keten dat ze jaarlijks 500 mensen zou aannemen om het groeiend aantal Lidl-winkels van de nieuwe generatie te bemannen. In totaal ging het toen om 2.000 extra mensen tegen 2020.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel werd gezegd dat Lidl de komende twee jaar 1.500 mensen zoekt, dat moet zijn: de komende drie jaar (tegen eind 2020). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud