Luc Rogge stopt als topman van Colruyt-supermarkten

Luc Rogge op een persconferentie in november. Hij was 36 jaar aan de slag bij Colruyt. ©NICOLAS MAETERLINCK/BELGA

Luc Rogge stopt volgende week als topman van de Colruyt-supermarkten, heeft de Colruyt Groep bekendgemaakt. De 60-jarige Rogge gaat met pensioen en wordt op korte termijn vervangen door Frans Colruyt, operationeel directeur van de groep.

Rogge is een oudgediende bij de Colruyt Groep. De wiskundige ging op zijn 24ste aan de slag bij het supermarktbedrijf. Eerst als IT-specialist, later onder meer als gerant van een Colruyt-winkel, personeelsdirecteur, directeur van het vleesverwerkende bedrijf Vlevico en directeur logistiek.

In 1996 werd hij directeur-generaal voor Colruyt, OKay en Bio-Planet, een functie die hij tot op vandaag uitoefende.

Als topman van de Belgische supermarktactiviteiten stond Rogge in voor de belangrijkste divisie van de hele Colruyt-groep. De Colruyt-winkels alleen tekenden in het voorbije boekjaar voor een omzet van 5,23 miljard euro, op een groepstotaal van 8,3 miljard euro.

Rogge legt zijn taken neer op maandag 20 januari. Hij zal gedurende een jaar vervangen worden door Frans Colruyt, sinds september 2012 de COO van de Colruyt Groep. 'Zo wil ik nog meer voeling krijgen met de grootste activiteit van de groep, de Colruyt-formule', stelt de operationeel directeur.

Volgens het persbericht is het afscheid al heel wat maanden voorbereid. 'Ik ben de firma dankbaar voor de vele rijke ervaringen die ik hier heb opgedaan. Ik ben ook blij om wat ik samen met tal van collega’s heb kunnen opbouwen. Vandaag geef ik vol vertrouwen de fakkel aan hen door', zo wordt de vertrekkende baas geciteerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud