Lunch Garden ziet verliezen afnemen

©rv

De restaurantketen Lunch Garden klimt uit het dal, maar de weg is nog lang. De bedrijfswinst verdubbelde vorig jaar, maar het nettoverlies bedraagt nog steeds 1 miljoen euro.

Lunch Garden heeft er een lastig 2014 opzitten. Na maanden onrustige onderhandelingen, bereikten de vakbonden en de directie in juni een sociaal akkoord. Ontslagen vallen er niet, maar de loonkosten dalen door onder andere enkele premies te schrappen. Stilaan begint de oefening zijn vruchten af te werpen.

Het bedrijf zag zijn omzet licht stijgen naar 100 miljoen euro. De bedrijfswinst verdubbelde naar 2,3 miljoen euro. Het nettoverlies kromp licht naar 1 miljoen euro.

Omzet: 100 miljoen euro (2013: 97,6 miljoen)

Bedrijfswinst: 2,3 miljoen euro (2013: 1,2 miljoen euro)

Nettoverlies: 1 miljoen euro (2013: 1,2 miljoen euro)

CEO Annick Van Overstraeten is tevreden met de cijfers. 'Want in een moeilijk jaar en in een moeilijke markt groeit de bedrijfswinst.' Dat komt volgens haar vooral doordat de keten intussen 80 procent van zijn winkels vernieuwd heeft.

Eenvoud

Bovendien werd het prijzenbeleid aangepast. Voortaan zijn er drie prijscategorieën: maaltijden van 7,99, 9,99 en 11,99 euro. 'Zo'n eenvoud appreciëren onze klanten in deze economisch moeilijke tijden.' De toestand bij het bedrijf verbeterde ook doordat het personeel efficiënter wordt ingezet.

De maatregelen moeten nog op kruissnelheid komen. Daarom verwacht Van Overstraeten dat de situatie in de komende jaren nog voort zal verbeteren. Ze stelt geen deadline voor wanneer het bedrijf weer volledig verliesvrij moet zijn. 'Dat moet zo snel mogelijk gebeuren.'

Overname

De groei moet niet enkel van de bestaande restaurants komen, maar ook van nieuwe. Er zullen zeker nieuwe Lunch Gardens komen. 'Maar we nemen de tijd. In het najaar openen we een restaurant in Libramont. We hebben vijf jaar naar de geschikte locatie gezocht.'

Over een eventuele overname van de keten is er geen nieuws. Eind vorig jaar maakten twee aandeelhouders, H2 (25%) en KeBek (50%), bekend dat ze nadenken over de toekomst van hun aandeelhouderschap. Alle opties lagen open. Dat is nog steeds zo. In de komende maanden moet er meer duidelijkheid komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud