Meerderheid Mestdagh-winkels gesloten

De supermarktketen Mestdagh wil een baan op de vijf schrappen. ©Kristof Vadino

Een meerderheid van de eigen winkels van de groep Mestdagh blijft dinsdag gesloten, verwachten de vakbonden. Mestdagh wil 450 jobs schrappen in België.

Dinsdag voor openingstijd liet het personeel van 23 van de 52 winkels in eigen beheer weten het werk neer te zullen leggen. Maar de christelijke vakbond verwacht dat de acties nog zullen uitbreiden. 

De supermarktketen Mestdagh, die enkel actief is in Brussel en in het zuiden van het land, kondigde maandag op een bijzondere ondernemingsraad de wil tot herstructureren aan. De directie wil 450 banen (of zowat een baan op de vijf, red.) schrappen, zonder evenwel winkels te sluiten. Ze wil ook meer polyvalentie en zondagsopeningen invoeren. 

De procedure-Renault zal worden opgestart. Een eerste ontmoeting met de vakbonden is voorzien voor 17 mei, maakte operationeel directeur Guillaume Beuscart op RTL bekend. Volgens hem wil de directie zoveel mogelijk naakte ontslagen vermijden, door een beroep te doen op brugpensioen (SWT) of vrijwillig vertrek. 'Ik begrijp de woede en ongerustheid bij het personeel. Maar het was hoogdringend dat we iets deden en we nemen onze verantwoordelijkheid.'

De omzet van de groep Mestdagh daalt al zes jaar op rij en die trend versnelde vorig jaar nog. Volgens de directeur zijn ook de eerste cijfers voor 2018 'alarmerend'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud