Mestdagh gaat Carrefours uitbaten

Eric Mestdagh - Foto Belga

Op een bijeenkomst van de Cercle de Wallonie liet Eric Mestdagh, de topman van groep Mestdagh, blijken dat slechts met kleine stapjes vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen met Carrefour België. Een opvallende evolutie is dat de 16 supermarkten die Mestdagh overneemt, niet worden omgevormd tot Champion-winkels, maar zullen heropenen onder het Carrefour Market-logo.

Ook de onderhandelingen met de vakbonden over een sociaal plan verlopen moeizaam. Woensdag is een nieuwe bijeenkomst gepland.

Mestdagh heeft in ons land de rechten op het merk Champion tot 2013, maar Carrefour is er wel de eigenaar van. De Franse retailer wil zijn merkenportefeuille stroomlijnen, en daarom moet de merknaam Champion in België verdwijnen.

Synergie

‘Ofwel knip ik in 2013 de banden met Carrefour door, ofwel ga ik er dichter tegenaan leunen’, zegt Mestdagh. Hij geeft de voorkeur aan dat laatste. ‘Carrefour is in onze ogen de enige groep die onze onafhankelijkheid kan combineren met rendabiliteit, en ons kan helpen synergieën te realiseren waar we zelf niet sterk genoeg staan.’

Daarom worden de 16 winkels omgevormd tot Carrefour Market, het nieuwe model voor de supermarkten van de groep. Mestdagh benadrukt daarbij wel dat hij de touwtjes zelf in handen wil houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud