Modehuis FNG benoemt nieuwe voorzitter én CFO

Dieter Penninckx, medestichter van de FNG-kledinggroep. ©BELGAIMAGE

Kledingretailer FNG herschikt zijn raad van bestuur en management. Dat staat los van recente analistenkritiek na de overname van het Zweedse Ellos, claimt CEO Dieter Penninckx.

Wijzigingen aan de top van modehuis FNG, bekend van merken zoals Brantano, CKS en Fred + Ginger. 

Zowel Eric Verbaere, voorzitter van de raad van bestuur, als Nico Bondroit, CFO, verlaten hun functie. Ze doen dat allebei om persoonlijke redenen, waarover CEO Dieter Penninckx geen verdere informatie wenst te geven.

Bol.com

Roald Borré, investeringsdirecteur bij PMV en bestuurder bij FNG, volgt Verbaere op als voorzitter. De vrijgekomen plaats in de raad van bestuur gaat naar Marieke Vollering. Zij heeft de nodige ervaring rond e-commerce.

Vollering was tussen 2005 en 2010 innovatiedirecteur bij Bol.com en lanceerde de e-commercesite toen in België. Op dit ogenblik is ze aan de slag bij Marktplaats, de belangrijkste zoekertjessite in Nederland die eigendom is van eBay.

Als CFO treedt Geert Jacobs aan. Hij werkte tussen 2010 en 2016 bij de ondertussen ter ziele gegane retailketen Macintosh Retail Group. Die was de vorige eigenaar van Brantano, nu een van de belangrijkste merken van FNG. 

Ellos

Penninckx claimt dat de personeelswissels los staan van de kritiek van beurshuis ABN Amro op de overname van Ellos, een Zweedse webshop rond mode en woninginrichting. Het bedrijf schept niet voldoende duidelijkheid rond de financiering, schreven de ABN Amro-analisten toen. 

FNG maakt, na de afronding van de deal, al werk van de integratie van Ellos. 'Vorige week vertoefde ons aankoopteam in Zweden', aldus Penninckx. 'Daar zit het laaghangend fruit. We moeten onze kennis over de aankoop centraliseren.' Het is de bedoeling dat vanaf januari de aankoop al gezamenlijk gebeurt. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud