Nederlanders willen Brantano niet meer

©Photo News

Het Nederlandse winkelbedrijf Ziengs trekt zich terug uit de biedingsstrijd om schoenwinkelketen Brantano. Er is nu nog maar een kandidaat-overnemer: de Duitse groep Deichmann.

Ziengs kondigt het nieuws aan in een persbericht. 'Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren', schrijft de groep.

'In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot de uitwerking van een levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen. Elke dag dat de winkels niet opengaan, is er een te veel.' Ziengs wenst de curatoren 'veel succes en wijsheid' in de onderhandelingen met de andere kandidaat-overnemers.

Winkels open

Het lijkt erop dat er een kink in de kabel is tussen de curatoren en Ziengs. Maar Ziengs-woordvoerder Ellen van Acht weerlegt dat het bedrijf ontevreden is over de curatoren. 'Dat is niet zo. In Nederland duurt de afhandeling van een faillissement veel langer', zegt ze. 'Maar daar blijven de winkels tijdens een faillissement wel open.'

In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen.
Ziengs

De Belgische curatoren besloten om de winkels te sluiten. Al weken komt er geen extra cash binnen in het bedrijf. Een groot deel van de zomercollectie is nog niet verkocht en naarmate het einde van het seizoen nadert, wordt de voorraad steeds minder waard.

'Snelheid is belangrijk', voegt Van Acht eraan toe, zonder verdere uitleg. Afgelopen vrijdag moesten de kandidaat-overnemers hun bod uitbrengen. Een uitkomst laat al een kleine week op zich wachten.

De curatoren van FNG zijn niet bereikbaar. Zij hebben voor zover bekend nog maar één mogelijk kandidaat om Brantano aan te verkopen: de Duitse groep Deichmann.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud