Nederlands vanHaren neemt 40 Brantano-winkels over, geen personeel

De uitverkoop bij Brantano trok eind vorige maand veel volk. ©BELGA

De heropening van de overgenomen Brantano-winkels is gepland vanaf 1 februari.

De Nederlandse schoenenwinkelketen vanHaren, een onderdeel van het Duitse Deichmann, neemt uiteindelijk 40 Brantano-winkels over. En geen 43 zoals eerder werd aangekondigd.

De vestigingen, die allemaal in Vlaanderen liggen, wordt omgebouwd tot vanHaren-winkels. Ze heropenen vanaf 1 februari. Met de overname breidt vanHaren in ons land uit van 16 naar 56 winkels.

Brantano-werknemers kunnen solliciteren om bij de nieuwe eigenaar aan de slag te gaan.

De Nederlanders nemen geen personeel over. Brantano-werknemers kunnen wel solliciteren om bij de nieuwe eigenaar aan de slag te gaan. 'We staan er heel erg voor open om oud-Brantano werknemers als nieuwe collega's in de vanHaren-familie te verwelkomen', zegt het bedrijf in een communiqué. Het faillissement van Brantano zette 647 werknemers op straat.

Voor de 66 andere Brantano-winkels is er nog geen oplossing. De curatoren bieden de panden te koop aan andere winkelketens aan.

Duitse moloch

VanHaren is eigendom van Deichmann, een Duitse modemoloch. Het familiebedrijf heeft meer dan 4.200 winkels in 30 landen, onder andere in Europa en in de VS. Er werken 43.000 mensen. Deichmann verkoopt jaarlijks 74 miljoen paar schoenen en boekt 5,8 miljard euro omzet.

Deichmann is in ons land naast vanHaren ook actief met Snipes, een keten die sportieve kledij verkoopt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud