Advertentie

Nederlandse Termeer neemt kledingwinkels Sissy-Boy over

©ANP

Het Nederlandse familiebedrijf Termeer Groep, bekend van merken en winkels als Sacha en Manfield, neemt de winkels van het vrijdag failliet verklaarde mode- en lifestylemerk Sissy-Boy over.

De curatoren van Sissy-Boy hebben zaterdag overeenstemming bereikt met de Termeer Groep over een doorstart. Volgens de curatoren wil Termeer de winkels van Sissy-Boy in Nederland voortzetten en ongeveer 80 procent van het winkelpersoneel een arbeidsovereenkomst aanbieden met ingang van 1 mei. Naar de vestigingen in België wordt nog gekeken.

Termeer Groep zegt in een verklaring de kern van het merk Sissy-Boy verder te willen versterken binnen het familiebedrijf. 'Het doel is zoveel mogelijk banen en winkels te behouden.'

Versteviging

Familiebedrijf Termeer Groep opereert onder de merknaam Sacha al sinds 1909 in de modewereld met gelijknamige schoenwinkels. CEO Ward Termeer, lid van de vierde generatie, meent dat door de schoenenmerken Sacha en Manfield aan te vullen met het mode- en lifestylemerk Sissy-Boy het concern zijn positie in het Nederlandse retaillandschap verstevigt. 'Want familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden', zegt Termeer.

Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. Er werken ongeveer zeshonderd mensen. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro. De keten, met circa 45 winkels in de Benelux, kampte al tijden met tegenvallende verkopen.

De onderneming vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan en werd vrijdag failliet verklaard. In België heeft Sissy-Boy winkels in Knokke-Heist, Gent, Hasselt, Brugge en Antwerpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud