Advertentie
Advertentie

Oranje boven in directie Ahold Delhaize

Dick Boer (links) en Frans Muller, CEO's van respectievelijk Ahold en Delhaize. ©REUTERS

Het directiecomité van de fusiegroep Ahold Delhaize zal slechts één Belg tellen, maar ook dat lijkt een troostprijs.

Marc Croonen, de huidige hr-directeur van Delhaize, wordt chef duurzaamheid. Hij krijgt ook de titel Chief Transformation & Communication Officer.

Ahold en Delhaize verschaffen maandag meer duidelijkheid over de samenstelling van het directiecomité. Buiten Croonen zijn daarbij geen Belgen te bespeuren. Ter verduidelijking, het huidig directiecomité van Delhaize telt ook maar één Belg. Maar dat directiecomité bestaat maar uit vijf leden. In het nieuwe tienkoppige directiecomité is het 'soortelijk gewicht' van België dus afgenomen.

Marc Croonen ©Didier Jouret

Zoals reeds eerder bekend raakte zal de fusiegroep Ahold Delhaize geleid worden door Dick Boer, de Nederlandse CEO van het huidige Ahold. Frans Muller, de huidige (Nederlandse) CEO van Delhaize wordt adjunct-CEO en Chief Integration Officer.

De Brit Jeff Carr wordt financieel directeur van de fusiegroep. Die functie bekleedt hij vandaag ook bij Ahold. De rest van de management board bestaat uit Pierre Bouchut, de huidige Franse CFO van Delhaize, en de twee toplui van Ahold en Delhaize in de VS, respectievelijk de Brit James McCann en de Amerikaan Kevin Holt. Zij blijven beiden op post.

Het directiecomité wordt naast het zeskoppige managementteam nog aangevuld met vier leden. Naast Croonen gaat het om twee Nederlanders en een Amerikaanse met Ahold-stempel. Hanneke Faber wordt Chief E-Commerce & Innovation Officer, Jan Ernst de Groot, Chief Legal Officer en Abbe Luersman krijgt de functie van Chief Human Resources Officer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud