Orchestra-Prémaman beschermd tegen schuldeisers

©Emy Elleboog

De Franse keten van winkels voor babyspullen en kinderkleding heeft 53 vestigingen in België.

De crisis in de retailsector lijkt een nieuw slachtoffer te maken: de Franse beursgenoteerde groep Orchestra-Prémaman. Die kreeg dinsdag van de ondernemingsrechtbank in Montpellier gedurende zes maanden bescherming tegen haar schuldeisers.

De groep, die nog steeds wordt gecontroleerd door oprichter Pierre Mestre, is actief in 40 landen en telt verspreid over 545 winkels en de centrale diensten 3.060 werknemers. In België is Orchestra-Prémaman een relatief grote speler, met 53 vestigingen. Dat is het gevolg van de overname van de ketens Prémaman, dat in 2012 zelf in de problemen zat, Baby 2000 en Home Market.

Orchestra-Prémaman boert al langer slecht. De schulden liepen in het boekjaar tot eind februari 2019 op tot 232 miljoen euro en het resultaat dook 88 miljoen euro in het rood, op een omzet van 571 miljoen euro (-6,8%). Het bedrijf schrijft dat onder meer toe aan de protesten van de gele hesjes in Frankrijk. In het eerste kwartaal van dit jaar stabiliseerde de omzet echter, mede door de groei in landen als Griekenland en Marokko.

De groep kan de ademruimte nu gebruiken om de schulden te herschikken en een reddingsplan op poten te zetten. De activiteiten worden intussen voortgezet.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud