Advertentie

Oude naam en webshop moeten Inno redden

Inno is al twintig jaar in Duitse handen. ©Roger Dohmen

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno gaat weer gewoon Inno heten en krijgt een webwinkel. Inno is verlieslatend en voelt de impact van corona. Zijn Duitse moederbedrijf vraagt de Duitse overheid opnieuw een noodkrediet van 200 miljoen euro.

Inno bestaat al 125 jaar, helemaal in het begin onder de naam Innovation. Sinds 2001 is het in handen van de Duitse keten Galeria Karstadt Kaufhof en droegen de winkels de naam Galeria Inno. Daar wordt na twintig jaar van afgestapt: Galeria Inno wordt Inno.

De warenhuisketen telt 16 winkels. Er zijn Inno's in zowat alle grote steden van het land, in Brussel zelfs vier. Die worden geleidelijk heringericht. Er is ook een in nieuw logo.

800.000
Verlies
Voor corona boekte Inno een klein verlies van 800.000 euro. Hoe dat verlies evolueerde na de winkelsluitingen wil het bedrijf niet kwijt. Maar de impact was 'singificant'.

Ook online komen er veranderingen. De keten lanceert een webwinkel.

De afgelopen jaren had Inno geen webshop. Daardoor had de keten letterlijk 0 euro inkomsten toen de winkels vorig jaar door het coronavirus wekenlang dicht waren. Ook in de voorbije maanden, toen alleen winkelen op afspraak mogelijk was, was er geen online alternatief.

Ook voor corona verlies

Het gaat niet goed me het bedrijf. In het boekjaar dat in september 2019 afliep, boekte de keten een klein verlies.

Dat was voor sprake was van corona. Hoe het de keten intussen vergaat, is niet duidelijk. Recente financiële gegevens zijn niet beschikbaar en CEO Armin Devender wil geen vragen beantwoorden over de toestand van het bedrijf.

Maar in zijn jaarverslag van 2019, dat gepubliceerd werd in de zomer van 2020, kondigde Inno al aan dat de gevolgen van corona groot waren. 'De pandemie zal een significante impact hebben in boekjaar 2020', klonk het.

Inno ging allerlei noodkredieten aan. Het leende in mei 2020 14 miljoen euro bij Belfius en kreeg een lening van 6 miljoen van moederbedrijf Galeria Karstadt Kaufhof, dat zelf ernstige financiële problemen heeft. Vrijdag vroeg Galeria Karstadt Kaufhof de Duitse overheid een krediet van 200 miljoen euro om te kunnen overleven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud