Plastic Delhaize slaat mea culpa in alle kranten

Delhaize oogst veel kritiek met een omstreden spaaractie voor bouwblokjes. ©rv

Met paginagrote advertenties in alle kranten gaat Delhaize nog eens uitgebreid door het stof voor zijn mislukte spaaractie.

'Flater. Dubbel verpakt.' Met een uitgebreide advertentie in alle Belgische kranten verontschuldigt de supermarktketen Delhaize zich nog eens grootschalig voor zijn mislukte spaaractie met overdadig in plastic verpakte bouwblokjes. 

Deelnemers van de speelgoedspaaractie krijgen sinds vorige week een blokje dat individueel verpakt is in twee lagen plastic. De actie joeg heel wat klanten op de kast omwille van het milieuonvriendelijke karakter.  

In een mail aan alle klanten had CEO Xavier Piesvaux zich al uitgebreid geëxcuseerd. 'In een tijd waarin elke donderdag voor het klimaat gemanifesteerd wordt, hadden we beter moeten weten', klonk het. 'Sorry. Sorry. Sorry', herhaalt Delhaize nu nog eens aan alle Belgen.

Opmerkelijk: de spaaractie blijft wel verder lopen. De supermarktketen zet wel extra afvalbakken aan de kassa's waar klanten de verpakking van de bouwblokjes meteen kunnen weggooien. Delhaize belooft dat het afval 100 procent gerecycleerd zal worden. 

Coca-Cola

Het gebeurt niet vaak dat merken met een dergelijke grootschalige campagne mea culpa slaan. Het bekendste voorbeeld is wellicht het geval van Coca Cola. In 1999 moest de frisdrankgigant miljoenen flesjes en blikken van het merk Coca-Cola uit de winkelrekken halen na berichten dat een hondertaltal Belgen klachten hadden na het drinken van de frisdrank.

Bijna twee weken na de eerste ziekteverschijnselen, bood Coca-Cola-topman Douglas Ivester de Belgische consumenten in een paginagrote krantenadvertentie zijn verontschuldigingen aan. 'Ik had ze u feitelijk al eerder moeten aanbieden. Sorry', schreef Ivester.

Later bleek dat van vergiftiging geen sprake was maar dat de ziekteverschijnselen te wijten waren aan massahysterie in de nasleep van de dioxinecrisis. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud