opmerkelijk

Primark waarschuwt kleding niet via Amazon te kopen

Primark heeft geen webwinkel, om de kosten en de prijzen zo laag mogelijk te houden. ©REUTERS

Via Amazon is kleding te koop van de Ierse winkelketen Primark. Maar die zegt dat ze geen samenwerking heeft met Amazon en de kleding er te duur wordt verkocht.

'We hebben geen samenwerking met Amazon en alle Primark-producten die er te koop zijn, worden verkocht door derde partijen, tegen hogere prijzen. We moedigen onze klanten aan onze winkels te bezoeken voor de beste koopjes.'

Met die tweet reageert de Ierse kledingketen Primark op een bericht in de Britse krant Liverpool Echo, die schreef dat je kleding van Primark voortaan online kunt kopen.

Harry Potter

Maar de pyjama's, Harry Potter- en Disney-kleding die online te vinden zijn, komt dus niet rechtstreeks van Primark. Van sommige producten is de prijs dubbel zo hoog als in de winkel, schrijven Britse media.

De keten heeft geen webwinkel, in tegenstelling tot concurrenten zoals H&M en Zara. Een webwinkel zou de kosten opdrijven, waardoor Primark zijn prijzen zou moeten verhogen. Primark is de jongste jaren bezig aan een wereldwijde expansie en pakt daarvoor uit met lage prijzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud