Advertentie

Quiksilver vraagt faillissement aan

©Photo News

De Amerikaanse surfkledingverkoper maakt na een reorganisatie een doorstart onder de vleugels van investeerder Oaktree Capital Management.

Oaktree zal 175 miljoen dollar (157 miljoen euro) in het geplaagde bedrijf steken en krijgt een meerderheidsbelang in Quiksilver. Overigens zou Quiksilver al voor de faillissementsaanvraag in gesprek zijn geweest met potentiële investeerders.

Dat het niet goed ging met Quiksilver is geen geheim. Eerder dit jaar schrapte het bedrijf al zijn winstverwachting voor het hele jaar. Ook werd de top van het bedrijf vervangen na tegenvallende omzetten. Beursuitbater NYSE in New York dreigde het bedrijf van de beurs te halen omdat de prijs voor een aandeel te laag zou zijn. Quiksilver verloor dit jaar al bijna 80 procent aan beurswaarde.

De Europese en Aziatische activiteiten van het bedrijf zullen geen hinder ondervinden van het faillissement, aldus Quiksilver.

Quiksilver, dat bestaat sinds 1969, is bekend voor zijn surf- en skatekledij. Het ging in zee met bekende namen uit de surf- en skatewereld en sponsorde wereldwijd surfcompetities. Maar de keten kreeg het steeds moeilijker door de concurrentie van grote retailers als H&M, die met erg lage prijzen veel jonge klanten aanspreken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud