Advertentie

Sissy-Boy failliet verklaard

Een van de vestigingen van Sissy-Boy. ©ANP

De Nederlandse kledingketen kampte al langer met tegenvallende verkopen.

De Nederlandse kledingketen Sissy-Boy is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De groep telt ongeveer 45 winkels in de Benelux.

De financiële problemen werden acuut nadat een zoektocht naar een koper spaak was gelopen. De onderneming vroeg eerder deze maand al uitstel van betaling aan. Op de site van het modebedrijf valt te lezen dat klanten niet meer online kunnen bestellen. Ook is het niet mogelijk om cadeaukaarten van Sissy-Boy in te wisselen.

Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. De keten belandde in 2017 samen met enkele andere winkelformules bij nieuwe eigenaars, de Amsterdamse investeerder Standard Investment en modeondernemer Marcel van Gelderen.

Er werken ongeveer 600 mensen, voor een groot deel deeltijds. De omzet bedroeg afgelopen jaar 60 miljoen euro. In België heeft Sissy-Boy winkels in Knokke-Heist, Gent, Hasselt, Brugge en Antwerpen.

Of een doorstart mogelijk is en of de winkels open blijven is nog onduidelijk, klinkt het op de Nederlandse zakenzender RTL Z. De curatoren zijn voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. De afgelopen jaren gingen in de Benelux met de regelmaat van een klok kledingzaken over de kop, deels door de concurrentie van e-commerce. Eerder dit jaar viel ook CoolCat al om.
 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud