Spontane staking bij vier Fnac-winkels

©Photo News

Personeelsleden van de Fnac-winkels in Brussel, Elsene, Luik en Louvain-la-Neuve hebben zaterdag actie gevoerd om te protesteren tegen een herstructurering.

De directie van Fnac kondigde eind februari aan dat ze 57 van de 456 banen wil schrappen. Maar meer dan drie maanden later bestaat daarover nog geen akkoord tussen het personeel en de directie.

Donderdag zaten directie en vakbonden samen, nadat het personeel eerder massaal een voorstel van de directie verworpen had. De vakbonden deden een tegenvoorstel, dat het tegenovergestelde was van wat de directie verwacht had. De directie vroeg extra tijd en schrapte daarom een vergadering die vrijdag gepland was.

Ze stelde voor om op 26 juni weer samen te zitten, onder voorbehoud van bevestiging. "Dat heeft het personeel boos gemaakt. De mensen leven al sinds februari met een zwaard van Damocles boven hun hoofd", zegt Anne-Marie Dierckx van de vakbond CNE, een onderdeel van de Franstalige tegenhanger van het ACV.

"Ze willen weten wat er met hen gaat gebeuren. De personeelsleden vragen de directie om sneller terug te keren naar de onderhandelingstafel en ze herinneren aan hun verzet tegen het plan dat oorspronkelijk door de directie was voorgelegd."

Het personeel beslist zaterdagavond of er ook volgende week acties komen. De winkels van Fnac in Vlaanderen nemen niet deel aan de staking. Fnac heeft 11 winkels in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud