Advertentie
Advertentie

Staking bij Amazon op Black Friday

Amazon heeft zes grote distributiecentrale in Duitsland waar ook orders worden afgehandeld voor buurlanden als België. ©BELGAIMAGE

In Duitsland en Italië hebben werknemers van internetgigant Amazon het werk neergelegd. De timinig is pijnlijk nu op Black Friday winkeliers elkaar beconcurreren met superpromoties.

In Duitsland zijn er stakingen in zes grote distributiecentra van Amazon waar in totaal zo'n 12.000 mensen werken. De staking zal er duren tot zaterdagavond en is de zoveelste noodkreet van de vakbonden voor hogere lonen en betere werkomstandigheden in de distributiecentra.

De vakbond Verdi, die 35 procent van de werknemers van Amzon tot zijn leden kan rekenen, wil dat er zeker op bijzonder drukke dagen als Black Friday erkenning moet zijn voor de enorme druk op het personeel. De vakbond wil afspraken over de gezondheid van de werknemers, onder meer omdat de recuperatietijden te kort zijn.

Waarschijnlijk zal de levering van pakjes daardoor vertraging oplopen. Niet alleen in Duitsland, maar ook voor Belgische consumenten die bij Amazon bestellen.

Italië

Ook in Italië hebben werknemers van Amazon het werk neergelegd. Daar staakt het personeel van distributiecentrum Caste San Giovanni sinds donderdag.

Overheid waarschuwt voor phishing op Black Friday

Safeonweb, het informatiecentrum over cybercriminaliteit van de overheid, waarschuwt naar aanleiding van Black Friday nog eens voor het fenomeen 'phishing'. Daarbij sturen criminelen valse e-mails, die soms sterk lijken op berichten van banken of andere instellingen, om gegevens te ontfutselen. 'Als een promotie te mooi is om waar te zijn, moet je altijd op je hoede blijven', klinkt het.

Safeonweb heeft onlangs een grote campagne gedaan rond cyberveiligheid. Er werd een e-mailadres gelanceerd (verdacht@safeonweb.be) waarnaar iedereen verdachte berichten kan doorsturen. Die worden dan automatisch gescand met geavanceerde anti-virustechnologie. Naar dat adres werden inmiddels al meer dan 85.000 berichten gestuurd.

Dagelijks kon de overheid zo minstens drie nieuwe phishingwebsites blokkeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud