Stakingen bij Lidl gaan derde dag in

Opnieuw zijn er heel wat Lidl winkels toe, vooral in Limburg en regio Charleroi. ©Photo News

De derde stakingsdag bij Lidl gaat in. Vrijdag sluiten er opnieuw een honderdtal winkels. Het is wachten op de uitkomst van het verzoeningsoverleg dat vrijdagnamiddag plaatsvindt.

Bij Lidl houdt de sociale onvrede aan. Voor de derde dag op rij kunnen klanten niet terecht bij supermarktketen Lidl omdat de werknemers staken. Dat bevestigt de woordvoerster van Lidl, Isabelle Colbrandt. Het zou gaan over een honderdtal winkels, waarvan de meeste in Limburg en de regio Charleroi.

Verzoeningsoverleg

Op woensdag besloten de Lidl medewerkers het werk neer te leggen omwille van de te hoge werkdruk. Het sociaal overleg tussen de directie en de vakbonden heeft de situatie niet opgelost waardoor ook op donderdag 128 van de circa 300 filialen gesloten bleven.

Aanvankelijk waren dat maar 70 winkels, maar het aantal liep op tot 128 na verschillende oproepen van de vakbonden. Het bedrijf heeft de verzoening aangevraagd. Vrijdagnamiddag om 14 uur, een dag na de aanvraag, vindt het verzoeningsoverleg plaats.

Te sterke groei

De oorzaak van de onvrede ligt bij de stevige groei van de discounter. De keten heeft op korte tijd heel wat nieuwe vestigingen geopend in ons land en het assortiment sterk uitgebreid, waardoor de werkdruk op het personeel volgens de vakbonden te groot is geworden. De vakbonden hebben van in het begin verklaard dat er meerdere acties over verschillende dagen zouden volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud