Advertentie

Tesco: 'Fout van 250 miljoen in boekhouding'

©Bloomberg

De Britse retailketen biecht op dat er een 'serious issue' is opgedoken in de boekhouding waardoor de eerdere winstprognose 250 miljoen pond te hoog ligt.

Het aandeel Tesco  keldert. Voor beleggers is de maat nu echt wel vol. De Britse supermarktketen biechtte op 29 augustus nog maar een winstwaarschuwing op. Enkele weken later blijkt nu dat de verwachting die toen naar voor werd geschoven - ongeveer 1,1 miljard pond voor de eerste helft van het boekjaar 2014/15 – met 250 miljoen pond overschat is. Tesco heeft Deloitte opgedragen de vergissing te onderzoeken.

CEO Dave Lewis in een persbericht:

'We have uncovered a serious issue and have responded accordingly. The Chairman and I have acted quickly to establish a comprehensive independent investigation. (...) We will take decisive action as the results of the investigation become clear.'

Voor Lewis, die nog maar sinds deze zomer CEO is, is het al de tweede keer op korte tijd dat hij de aandeelhouders slecht nieuws brengt. Lewis volgde Phil Clarke op die er maar niet in slaagde het tij te keren en het aanhoudende verlies van marktaandeel te stoppen. Het aandeel Tesco zit al vijf jaar in dalende lijn.  

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud