Advertentie

Tesla betaalt klanten 2.000 dollar om auto te kopen

Wie tien mensen overtuigt een Tesla te kopen, krijgt een gratis Tesla X. ©David Dewhurst Photography

De elektrischewagenbouwer Tesla gaat iedere Tesla-eigenaar die iemand overtuigt om een Tesla te kopen 1.000 dollar geven. Ook de overtuigde klant krijgt dat bedrag cadeau. Daardoor heeft Tesla geen zelfstandige autoverkopers nodig.

In tegenstelling tot andere autoverkopers verkoopt Tesla zijn elektrische auto's alleen zelf; via zijn website of via verkooppunten die het zelf beheert. Auto's verkopen via zelfstandige ondernemers is er voor Tesla niet bij. Dat is een zwak punt, want in sommige Amerikaanse staten mag de autoproducent zijn auto's niet zelf verkopen. Daar heeft het bedrijf iets op gevonden.

Gratis Tesla X

Als onze verkopers geen auto's mogen verkopen, dan moeten onze klanten dat doen, vond Tesla. Daarom zet het een bonussysteem op poten. Elke Tesla-klant die voor 31 oktober iemand overtuigt om een Tesla te kopen, krijgt 1.000 euro (915 euro) waarmee hij accessoires kan kopen of een nieuwe Tesla. Wie vijf mensen kan overtuigen krijgt een rondleiding in de fabrieken van Tesla en wie tien mensen overtuigt, krijgt het recht om een nog niet gelanceerde Tesla X met alles erop en eraan te kopen voor de prijs van een basisversie.

Ook wie zich door een Tesla-rijder laat overtuigen om een Tesla te kopen, krijgt een cadeau. Hij krijgt een korting van 1.000 euro op de aankoop van zijn wagen.

Zo zal het Tesla 2.000 dollar kosten om een wagen via mondreclame te verkopen. Maar dat is ook het bedrag dat Tesla kwijt is als het een auto verkoopt via een klassiek verkooppunt.

Experiment

CEO Elon Musk benadrukt dat het niet de bedoeling is geen nieuwe verkooppunten meer te openen. Hij zegt ook dat het gaat om een experiment. 'Als we niet tevreden zijn met de resultaten, dan proberen we iets nieuws.'

De actie moet niet alleen de verkoop een boost geven, maar moet ook de staten waarin autoverkoop door eigen verkopers verboden is aansporen om hun wetgeving aan te passen. 'Dit is een manier om een guerrillagevecht te voeren tegen de autofederaties', zegt Musk. 'Ons plan kan zeker helpen in streken waar de lokale wetgeving ons stokken in de wielen steekt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud